Isi Borang Permohonan SBP Online Untuk Orang Asli

Isi Borang Permohonan SBP Online Untuk Orang Asli

Siapa sangka dengan permohonan SBP Tingkatan 1 yang dihantar beliau 5 tahun lalu untuk masuk ke salah sebuah sekolah berasrama penuh di Malaysia memberikan laluan mudah dan kemudahan untuk mencapai impian mengapai keputusan SPM yang cemerlang membuah hasil.

Suhairyzal Majid yang berasal dari keluarga anak orang Asli terdiri daripada keluarga yang berpendapatan di pedalaman tidak memberikan halangan untuk meneruskan cita-cita dan impian dalam hidupnya.

kenaikan gaji penjawat awam

Bukan sahaja Suhairyzal Majid, malah kaka dan abnagnya juga merupakan bekas pelajar Sekolah Berasrama Penuh yang bersekolah di Sekolah menengah Sains Tunku Jaafar.

Sekarang ini tiba gilirannya pula untuk membuktikan peluang dan tempat yang diberikan dahulu melalui permohonan SBP 2019 Tingkatan 1 dan juga permohonan sbp tingkatan 4 dengan mendapat keputusan SPM yang cemerlang dan mendapat tempat di universiti dan kursus yang diinginkan kelak. Ia pernah dilaporkan di sini, mypt3.com

Orang Asli Rebut Peluang Hantar Permohonan SBP

Apabila berjaya kelak, harapan besar Suhairyzal Majid adalah mahu pulang ke kampung dan menyumbang kepada orang asli di kampungnya.

Dalam pada pada masa yang sama kejayaan yang dikecapi kelak dapat mengubah kehidupan keluarganya di kampung. Yang mana dahulu kedua orang tuanya sudah cukup bersusah-susah bagi menyara kehidupan mereka 7 adik beradik.

Kini tiba masanya pula untuk beliau membalas jasa kedua ibu bapanya dan masyarakat orang asli di kampungnya. Malah kalangan adik beradiknya hampir kesemuanya belajar di sekolah berasrama penuh di Malaysia seperti beliau.

Leave a Reply