Tarikh Keluar Semakan Keputusan SPM

Tarikh Keputusan SPM Online Pada Mac? Check Result via SAPS?

Diharapkan kepada kalangan pelajar Sijil Pelajaran Malaysia usahlah berfikir bila tarikh keputusan SPM akan keluar buat pada masa ini. Fokus kepada peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia yang sedang anda hadapi pada ketika ini supaya dapat memberikan hasil dan pencapaian terbaik bagi result SPM anda kelak. Insyaallah.

Berdasarkan makluman yang OhSpm terima tarikh keputusan SPM akan keluar sekitar bulan Mac kelak yang mana tarikh tarikh rasmi akan diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia di mana kami akan kemaskini butiran lengkap seperti jadual di bawah ini kelak.

Ohspm mendapat tahu yang mana semakan keputusan spm tidak boleh sama sekali semak atau check result SPM melalui kemudahan semakan SAPS Peperiksaan online atau mypt3. Walaubagaimanapun, Kementerian Pelajaran Malaysia KPM akan menyediakan semakan peperiksaan online melalui laman web Lembaga peperiksaan Malaysia LPM di mana ia akan memaparkan keputusan SPM anda secara ringkat. Untuk keputusan yang lebih lengkap tetap hanya akan anda perolehi terus dari sekolah ataupun Jabatan pendidikan Negeri JPN.

Anda juga boleh terus pergi ke sekolah anda masing-masing ataupun menggunakan kemudahan SMS untuk check result SPM anda kelak.

semakan keputusan spm

Check Result SPM Secara Online atau SMS?

Tarikh 3 Mac pada hari Khamis
Masa  10 pagi
Semakan Secara SMS
  • Taip SPM (jarak) No Kad Pengenalan (jarak) No Angka Giliran dan hantar ke 15888
  • CONTOH : SPM 971403025778 KC007B067
  • hantar ke 15888
Semak melalui SAPS Tidak disediakan kepada anda
Semakan secara online Akan dikemaskini

OhSPm doakan agar anda memperolehi keputusan SPM yang anda inginkan. Insyaalah. Moga dipermudahkan usaha anda.

Leave a Reply